17 noiembrie, Ziua fără datorii

Azi e 17 noiembrie, Ziua fără datorii, şi a venit momentul să ne uităm în portofel, să căutam prin casă toate facturile şi să ne sunăm prietenii care ne-au împrumutat cândva. Ne-am calculat bugetul? Ne-am amintit de toate datoriile? Amânăm de multe ori acest moment, dar astăzi trebuie să luăm poziţie, pentru a ne bucura de „Ziua fără datorii”, o zi specială, sarbatorită pentru a doua oară în România. Nu uita de datoriile morale pe care le ai faţă de cunoscuţi!

“Ziua fără datorii” înseamnă, înainte de toate, o ocazie de a înțelege că orice sumă, oricât de mică, neplătită la timp, reprezintă o datorie, iar vecinul, vânzătorul de la magazinul din colț, prietenul sau membrul familiei așteaptă achitarea acesteia. Dacă nu-și primesc banii la timp, ar putea avea ei înșiși dificultăţi financiare. În plus, există riscul ca data viitoare să nu ne mai împrumute!

“Ziua fără Datorii” face parte dintr-o campanie educațională derulată de către compania de colectare a creanțelor KRUK International. Campania are ca scop adoptarea în rândul populației a unei atitudini conștiente față de credite și responsabile față de achitarea datoriilor.

Crezi că această zi îţi oferă un bun prilej pentru a-ţi face un bilanţ al datoriilor?