Rezultatele sondajului “Cum îți petreci timpul liber?”

Avem timp liber suficient. Acest lucru reiese din declarațiile participanților la sondajul ”Cum îți petreci timpul liber?”, unde 87.26% dintre respondenți susțin că au destul timp liber. Doar 5.88% dintre respondenți au declarat că ”nu au timp nici să respire” şi un procent de 6.86% că au „plictisitor de mult timp liber”.

Chiar dacă majoritatea respondenților au declarat că au suficient timp liber, ei consideră că modul lor actual de a-şi petrece timpul liber poate fi îmbunătăţit. Astfel, 77.8% dintre participanți consideră că le-ar plăcea să își petreacă timpul liber în alt mod sau chiar că nu sunt deloc mulțumiți de ceea ce fac când au timp liber. Cea mai mare parte și-ar dori să meargă în vacanţe de weekend (16.20%), să facă sport(10.47%) sau să iasă în oraş cu prietenii (8.97%).

Principalul impediment în direcţia petrecerii timpului liber în modul dorit de respondenţi îl reprezintă lipsa resurselor financiare (56.51%), urmat de condițiile de infrastructură (terenuri de sport, parcuri, etc) – 39% și lipsa ocaziilor – 26.78%.

Conform datelor obținute, vizionarea programelor TV este principala activitate de petrecere a timpului liber, acestea fiind urmărite zilnic de către 71.62% dintre respondenţi. Lectura, ca formă de petrecere a timpului liber, deşi mult mai puţin populară decât vizionarea programelor TV, este totuşi destul de frecventă în cadrul respondenţilor (16.52% dintre respondenți citesc zilnic, 20.85% săptămânal, 22.49% lunar și 28.41% o dată la câteva luni).

În ceea ce privește frecvența cu care ies în oraș, datele arată că aproape jumătate dintre respondenți (49.41%) ies săptămânal în oraș, 15.07% zilnic, 21.78% lunar și doar 13.74% de câteva ori pe an. De asemenea, rezulatele scot în evidență faptul că 66.87% dintre respondenţi iau masa la restaurant sau bistro lunar, și un procent de 1.16% fac asta zilnic.

Mai multe informații obținute în urma sondajului găsiți aici.