Rezultatele sondajului “Părerea ta despre sistemul de sănătate”

Sănătatea este prioritară, indiferent de vârstă. Cu ajutorul acestui studiu am reușit să obținem date valoroase despre starea de sănătate națională, părerea românilor despre bugetul destinat sănătății și preferintele pacienților cu privire la alegerea unei clinici publice sau private.

Rezultatele sondajului de opinie “Părerea ta despre sistemul de sănătate” realizat de iVox.ro, arată că mai mult de jumătate dintre cei care au răspuns la întrebările din chestionar (60,1%) consideră că au o stare de sănătate bună sau foarte bună. Un procent relativ scăzut de respondenţi (7,7%) şi-au evaluat starea de sănătate ca fiind proastă sau foarte proastă.

Aproape toţi respondenţii (93,8%) consideră că sistemul de sănătate din România necesită schimbări majore. Doar 1% din aceştia consideră că sistemul funcţionează bine şi nu necesită schimbări. De asemenea, cei mai mulţi dintre cei chestionaţi (86,0%) sunt de părere că statul român cheltuie prea puţini bani în domeniul protecţiei şi ameliorării stării de sănătate naţionale.

Cea mai mare parte dintre respondenţi apreciază calitatea serviciilor publice de sănătate din România ca fiind proastă (41,6%) sau foarte proastă (34,1%) iar majoritatea dintre cei chestionaţi (65,7%) preferă să se trateze într-o clinică privată atunci când au o problemă de sănătate.

La întrebările sondajului “Părerea ta despre sistemul de sănătate” au răspuns un număr de 5135 de utilizatori iVox, care au completat chestionarul în perioada 30 mai – 12 iunie. Chestionarul folosit a cuprins un număr de 26 de întrebări.

Acest sondaj a fost oferit de iVox. iVox.ro a fost dezvoltat pentru a sprijini pe de o parte consumatorii și pe de altă parte companiile, în procesul optimizării relației dintre cele două părți, prin intermediul sondajelor de opinie. Acestea tratează o multitudine de teme cu relevanță pentru domeniul economic, politic, social sau cultural.