Rezultatele sondajului “Ce părere ai despre sistemul bancar?”

Calitatea sistemul bancar influenţează în mod direct calitatea vieţii şi posibilităţile de dezvoltare financiară atât pe plan personal cât şi în mediul business. Respondenţii şi-au exprimat părerea despre sistemul naţional bancar și factorii care îl influențează.

Prin intermediul sondajului online “Ce părere ai despre sistemul bancar?” am identificat nivelul de încredere în bănci la nivel naţional, cele mai utilizate produse bancare şi frecvenţa cu care aceste produse sunt folosite. În acelaşi timp am abordat subiecte precum calitatea produselor şi gradul de satisfacţie în colaborarea cu băncile ale căror servicii le foloseşti.

Rezultatele sondajului de opinie “Ce părere ai despre sistemul bancar?” realizat de iVox.ro, arată că cei mai mulţi români au încredere în mare măsură în băncile din România – 46,6%. Procentul celor care au încredere în mică măsură în aceste instituţii este de 35,7%, iar extremele strâng cele mai puţine procente, astfel că 4,9% declară că nu au deloc încredere în bănci şi 3,1% declară că au încredere foarte mare în băncile din România.

Un total de 38,1% dintre respondenţi lucrează cu 2 bănci simultan, 37,4% preferă să lucreze cu o singură bancă şi 17,7% cu trei bănci. Sediile acestor bănci sunt vizitate o dată pe lună de cea mai mare parte dintre respondenţi – 31,3%, urmaţi de cei care merg de 2-3 ori pe lună – 28,4% şi mai rar de o dată pe lună – 24,2%.

Cei mai mulţi dintre respondenţi – 52,9% se declară mulţumiţi de colaborarea cu băncile ale căror servicii şi produse le folosesc. Aceştia sunt completaţi de 25,4% care sunt mulţumiţi în măsură medie şi de 12,5% care sunt foarte mulţumiţi. Deloc mulţumiţi şi nu prea mulţumiţi se declară doar 9,2% dintre respondenţi.

La întrebările sondajului online “Ce părere ai despre sistemul bancar?” au răspuns un număr de 5442 de utilizatori iVox, care au completat chestionarul în perioada 27 iunie – 10 iulie 2011. Chestionarul folosit a cuprins un număr de 42 de întrebări.

Câştigătoarea sondajului: Marcosanu Iuliana, din Constanţa
Click aici pentru pagina de rezultate.