Ce se va întâmpla cu Euro?

Conform opiniei a 65% dintre 1500 de directori executivi din domeniul financiar atât din Europa si Orientul Mijlociu (22 de state), Uniunea Europeană se află în punctul de apogeu existenţial ca supraputere economică şi politică.

Studiul realizat de KPMG indică faptul că moneda Euro va supravieţui crizei economice şi va rămîne pe aceeaşi poziţie cel puţin următorii 5 ani de zile.

“Liderii politici şi cei din afaceri cunosc foarte bine problemele cu care Europa, ca uniune economică şi politică, se confruntă. Deja toată lumea ştie că această criză a datoriilor în economiile periferice ale zonei euro ridică probleme serioase şi că pentru a rămâne în această zonă vor fi necesare ajustări serioase de salarii/preţ pentru a reinstaura competitivitatea, în plus faţă de măsurile de austeritate impuse finanţelor publice”, a declarat într-un comunicat Jeremy Kay, Partner al Operations Strategy Group din cadrul KPMG.

Executivii români care au participat la sondaj au avut păreri similare celor exprimate de respondenţii din alte ţări cu privire la priorităţile urmărite în vederea redresării economice.