Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi de viaţa lor

Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi de viaţa lor, conform unui sondaj realizat de Banca Europeană de Dezvoltare Regională şi Banca Mondială.

Criza economică este actorul principal în această dramă. În 2006, anul în care a fost realizat un sondaj asemănător, sub 70% dintre români afirmau că nu sunt mulțumiți de viață. Sondajul actual mai arată că aproape două treimi dintre gospodăriile din România au fost afectate de criză.

Aceasta a afectat peste 70% din populaţia de vârstă mijlocie, în timp ce vârstnicii au resimţit impactul crizei cel mai puţin. Potrivit sondajului, încrederea în preşedinte a scăzut semnificativ, la numai 14%, în perioada 2006-2010, în timp ce pentru Guvern şi Parlament, declinul a fost de aproximativ două tremi, la numai 7%, respectiv la 5% în cazul partidelor politice.

Mai mult de jumătate din români vor ca Guvernul să acorde o prioritate mai mare sănătăţii. Un sfert ar prefera ca autorităţile să se concentreze pe sectorul educaţiei, în timp ce 12% vor pensii mai mari.

Sursă și video: www.antena3.ro