Am lansat noul sondaj “Ce îți place să citești?”

Cititul este una din cele mai simple și eficiente metode de dezvoltare însă motivele pentru care citim sunt diferite pentru fiecare dintre noi. În opinia Simonei Sora, cronicar literar, ”literatura nu e nici mai mult, nici mai puţin decît imaginarea, fantazarea, punerea în scenă a acestui nimic spre care ne îndreptăm, mai lent sau mai alert, cu toţii. Iar literatura vie, ne pregăteşte mai bine chiar decît filozofia, pentru «finalul poveştii». Unii citesc pe sărite, iar alţii uită ce-au citit, de cum închid cartea. Unii înghit cartea, iar alţii o înlocuiesc după zece pagini. Cu toţii însă îşi pot imagina, la o adică, o fastuoasă Judecată de Apoi a cititorilor la care toate aceste (şi multe alte) păcate li se vor şterge numai pentru că – vorba Virginiei Woolf – «le-a fost drag să citeasc㻓(S.S. interviu din 2008 în “Dilema Veche”).

Majoritatea oamenilor însă citesc pentru a-și petrece timpul într-un mod plăcut, pentru a-și dezvolta cultura generală sau pentru a se informa. Fiecare are motivele sale.

De aceea, prin intermediul noului sondaj vrem să aflăm tot ce este important pentru tine în relaţia cu cărţile: ce îți place să citești, de unde te informezi despre cărți, unde citești, de unde îți cumperi cărțile, cât cheltuiești pentru achiziționarea lor, care sunt editurile preferate, plus multe alte întrebări din universul cărților.

Participând la sondaj îți exprimi părerea despre cărţi şi locul pe care îl ocupă ele în viaţa ta.

Premiiile sondajului sunt 3 pachete de cărți selectate cu grijă pentru voi. Fiecare pachet cuprinde 10 titluri importante din domeniul beletristicii și al dezvoltării personale, printre care se regăsesc: “Forța gândirii pozitive“, “The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable“, “Outliers“, “Secretele minții de milionar. Stăpânirea jocului interior al bogăției”, “Mănâncă, roagă-te, iubește“, “Tată Bogat, Tată Sărac“.

Cât de important mai este cititul pentru noi în ziua de astăzi?, mai avem timp să citim?, care sunt factorii care afectează disponibilitatea noastră de a citi?. Aşteptăm comentariile voastre despre toate aceste lucruri.