10 dintre cele mai bizare rezultate ale sondajelor

1 din 10 persoane crede că HTML-ul este o boală cu transmitere sexuală

Pagina web pe care o citiți în acest moment a fost creata cu HTML-ul, un limbaj standard de programare, utilizat în creare paginilor web.

Cu toate acestea, 11% din respondenții sondajului sunt de părere că HTML este o boală cu transmitere sexuală. Sondajul a fost realizat de către Vouchercloud.net un site de cupoane, pentru a determina cât de bine cunosc utilizatorii acestuia termenii din tehnologie. Pe lângă aceasta, 27% au fost de părere că „gigabyte” sunt niște insecte des întâlnite în America de Sud, 23% că „MP3”-ul este un robot din „Star Wars”, iar 18% au asociat termenul de „Blu-Ray” cu un animal acvatic.

1 din 4 Americani este de părere că Dumnezeu are un cuvânt de spus în ceea ce privește rezultatele meciurilor de fotbal

Dumnezeu, creatorul Universului, calculează numărul și insensitatea rugăciunilor pentru a decide rezultatul unui meci? Aproximativ 27% americani cred că Dumnezeu chiar poate determina echipa câștigătoare.Sondajul, efectuat în Ianuarie 2013, de către Institutul de Cercetare Religioasă, a constat în interviuri telefonice aleatorii cu 1033 de respondenți.

Mai mult de jumătate din persoanele intervievate sunt de părere și că Dumnezeu îi recompensează pe atleții care cred în El. Poate că ar trebui să interzicem rugăciunile dinaintea meciului dacă acestea sunt folosite ca formă de optimizare a randamentului.

51% dintre persoane cred că vremea rea afectează Cloud Computing-ul

Vă păstrați fișierele în Cloud? În acest caz, vremea rea le poate afecta, sau cel puțin asta e ceea ce cred 51% dintre americanii intervievați.

Termenul de „Cloud Computing” este folosit pentru a descrie o retea de servere(computere) care funcționează împreună pentru a permite stocarea centralizată de date și pentru a permite accesul online la serviciile sau resursele computerului.

Totodata, sondajul din 2012, realizat de catre Wakefield Research in randul a 1000 de americani adulti, a dezvaluit niste rezultate socante.Mare parte dintre intervievati nu stiu ce este cu adevarat “Cloud computingul” si nici cum functioneaza.95% dintre respondenti nu cred ca vor folosi, vreodata, “cloud computing” ,desi ei fac, in prezent, destul de multe lucruri in “nori” fara sa verifice prognoza meteo.

1 din 4 Americani crede că Soarele se învârte în jurul Pământului

Pământul se învârte în Jurul Soarelui, sau invers? Sună ca o întrebare de la un test din școala generală, însă în urma unui sondaj realizat în 2012, pe un eșantion de 2,200 de persoane, 26% din respondenți au răspuns greșit la această întrebare.

În urma aceluiași sondaj, doar jumătate din respondenți au înțeles că antibioticele nu sunt eficiente în tratarea împotriva virusurilor.

1 din 5 Britanici ar întreține relații sexuale cu un robot

Puteți uita de seria Terminator sau de fimele având ca subiect lupta împotriva roboților: unele persoane ar prefera mai degrabă să ajungă în pat cu aceștia. Un sondaj realizat în 2014 pe un eșantion de aproximativ 2000 de persoane din Regatul Unit, a revelat faptul că 1 din 5 britanici ar fi dispuși să întrețină relații sexuale cu roboți.

Studiul realizat de către Universitatea Middlesex a evidențiat de asemenea și faptul că 46% dintre participant erau de părere că tehnologia evoluează mult prea rapid, iar cel puțin 33% credeau că într-o zi roboții vor înlocui soldații, polițiștii și profesorii.

40% din oameni și-ar salva mai degrabă câinele decât un strain francez

Un autobuz se îndreaptă cu viteză în direcția ta, fără să dea semne că ar încetini. Atât câinele tău cât și un turist străin îi stau în cale, precum o căprioară în fața farurilor. Îl poți salva doar pe unul dintre ei. Pe care îl alegi?

Conform cercetătorilor de le Universitatea Georgia Regents și de la Universitatea Publică Cape Fear, în această situație ipotetică, 40% dintre respondenții sondajului au ales câinele în defavoarea turistului. Acest număr crește în cazul femeilor, la aproximativ 45%.

Enoriașii americani ar putea mai degrabă susține tortura decât cei ce nu frecventează Biserica

Conform unui sondaj realizat de către Centrul de Cercetare Pew în 2009 pe 742 de adulți, cu cât merg mai des la biserică, cu atât americanii ar putea să susțină tortura teroriștilor.
54% din respondenții care frecventează biserica cel puțin o dată pe săptămână au declarant că tortura aplicată posibililor teroriți este „uneori” sau „câteodată” justificată.

Protestanții Evangelici au fost cei mai numeroși respondenți pro-tortură – mai mult 6 din 10 au susținut-o. Agnosticii au fost cei care au susținut acest lucru cel mai puțin: 4 din 10.

Americanul mediu crede că este mai deștept decât americanul mediu

Conform unui studiu realizat în 2014 de către YouGov, o organizație de cercetare ce folosește sondajele online, 55% din americani cred că sunt mai inteligenți decât americanul mediu în timp ce 34% dintre cetățeni susțin că sunt la fel de deștepți ca oricine altcineva. 4% cred că sunt mai puțin inteligenți decât majoritatea oamenilor.

Așa cum era de așteptat, bărbații caucazieni sunt cei care au răspuns că sunt mult mai inteligenți decât femeile, hispanicii și afro-americanii.

Mai mulți americani sunt împotriva a „Obamacare” decât a „Affordable Care Act”, deși acestea sunt același lucru

Unele persoane o numesc „Obamacare”, alții „Affordable Care Act”, dar un sondaj al CNBC din 2013, a revelat faptul că 46% dintre americani sunt împotriva legii sănătății când aceasta este numită „Obamacare”, în timp ce doar 37% sunt împotriva ei când se numește „Affordable Care Act”.

Putem așadar să concluzionăm că toată lumea își dorește ceva „affordable” dar nu toată lumea este de acord când în ecuație intră și Obama. (Source | Photo)

În urma unui sondaj s-a aflat că americanii nu au încredere în rezultatele sondajelor

Sunt aceste sondaje influențate în vreun fel? Conform unui nou sondaj realizat de organizație Kantar, 75% dintre americani cred că majoritatea sondajelor de care auzi, sunt influențate de către o anumită perspectivă, în timp ce 19% cred că acestea sunt obiective.

Sondajul Kantar a fost realizat în 2013 aleatoriu având un eșantion de 1011 de adulți din SUA, la telefon. Dar dacă nu a fost aleatoriu?