Românii sunt foarte multumiţi de viaţa de familie

Românii apreciază viaţa de familie. Mai ales de când ne confruntăm cu criza economică. Astfel, după 1990, ponderea românilor care se declară foarte mulţumiţi de viaţa de familie a crescut foarte mult. Dacă în anii ’90, ponderea acestora era de doar 66 la sută, în 2010 a crescut la 82 la sută.

Gradul de apreciere al familiei este dat de mai multe criterii. Unul dintre ele ar fi nivelul de studii. De exemplu, 44 la sută dintre cei cu studii superioare iubesc viaţa de familie, în vreme ce numai 20 la sută dintre cei fără studii sau care au făcut doar şcoala primară au astfel de sentimente.

Vârsta este un alt criteriu important. Potrivit studiului Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii, cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani apreciază cel mai mult familia.

Studiul arată şi că familiile cele mai numeroase sunt, de regulă, cele mai fericite. Cu toate acestea, peste jumătate din gospodăriile din România nu au niciun copil în întreţinere, 25 la sută dintre ele au un singur copil, în vreme ce doar 4 la sută au trei sau mai mulţi copii în grijă.

Sursa: Antena 3