Rezultatele sondajului “Ce aşteptări ai de la jobul tău?”

Căutarea și găsirea unui loc de muncă potrivit așteptărilor este o misiune destul de dificilă. Această situație este condiționată de expectanțele și cunoștințele pe care le au cei care își caută un loc de muncă, pe de o parte, însă și de nevoile și cerințele angajatorilor, pe de altă parte.

Rezultatele sondajului de opinie ”Ce aşteptări ai de la jobul tău?” realizat împreună cu IntegraHR, arată că cei mai mulţi dintre respondenţi se declară mulţumiţi de actualul lor loc de muncă. Participanţii sunt mulţumiţi în primul rând de programul de lucru, atmosfera de lucru şi nu în ultimul rând de faptul că au un loc de muncă sigur. Nemulţumirile cele mai mari se concentrează pe modul de plată al orelor suplimentare. De asemenea, respondenţii sunt nemulţumiţi de faptul că angajatorii nu îşi motivează angajaţii şi de oportunităţile scăzute de promovare.

Cele mai importante aspecte care i-ar determina pe respondenţi să îşi schimbe locul de muncă sunt în mare şi foarte mare măsură: beneficiile financiare (81,2%), oportunităţile de dezvoltare personală (70,8%) şi recunoaşterea muncii lor ca fiind valoroasă (67,1%). În schimb, munca într-o multinaţională (19,2%) şi munca într-o echipă tânără (17%) nu sunt considerate a fi motive la fel de importante pentru schimbare locului de muncă.

La întrebările sondajului „Ce aşteptări ai de la jobul tău?” au răspuns un număr de 5232 de utilizatori iVox, care au completat chestionarul în perioada 16 – 29 mai. Chestionarul folosit a cuprins un număr de 39 de întrebări.

Acest sondaj a fost realizat la solicitarea IntegraHR – este compania care oferă servicii de consultanță resurse umane, dedicate atât firmelor cât și persoanelor fizice și are drept obiectiv principal crearea de relații durabile, bazate pe încredere și integritate.