Rezultatele sondajului “Cum alegi produsele de papetărie?”

Rechizitele, produsele de papetărie şi birotică sunt instrumente indispensabile, indiferent dacă activezi în domeniul business, studiezi sau ai copii în şcoala primară. Respondenţii și-au exprimat părerea despre oportunitatea de a cumpăra online rechizite şi manuale şcolare şi despre calitatea serviciilor din acest domeniu.

Rezultatele sondajului de opinie “Cum alegi produsele de papetărie?” realizat în colaborare cu Dacris, arată că În ceea ce priveşte frecvenţa cu care respondenţii obişnuiesc să facă achiziţii online, aproape jumătate dintre ei (49,6%) fac acest lucru o dată la câteva luni. Lunar fac achiziţii online doar 20,6% dintre cei chestionaţi, în timp ce 21,8% dintre ei comandă produse de pe Internet o dată pe an sau mai rar.

Respectarea mediului înconjurător şi atitudinea Eco sunt aspecte care îi preocupă pe respondenţi. Astfel, 55,3% dintre ei consideră că este important şi foarte important ca o companie să vândă produse de papetărie realizate din hârtie şi plastic reciclat. Aceştia sunt completaţi de alţi 31,4% care spun că atitudinea Eco este oarecum importantă.

Respondenţii au moduri diferite de a căuta când sunt interesaţi să achiziţioneze un produs nou. Majoritatea (71,1%) declară că în mare şi foarte mare măsură folosesc motoarele de căutare de pe internet, vizitează magazinele online cunoscute (69,1%), vizitează magazinele clasice cunoscute (59,8%) sau caută sfaturi, opinii şi reviewuri pe bloguri şi site-uri (51,9%). Canelele de informare la care apelează cel mai puţin respondenţii, atunci când doresc să cumpere un produs nou, sunt emisiunile specializate de la TV (17,2%) şi articolele din presa scrisă (17,3%).

La întrebările sondajului “Cum alegi produsele de papetărie?” au răspuns un număr de 4587 de utilizatori iVox, care au completat chestionarul în perioada 13 iunie – 26 iunie. Chestionarul folosit a cuprins un număr de 38 de întrebări.

Acest sondaj a fost oferit de Dacris. Grupul de firme Dacris şi-a certificat sistemul de management al calităţii în anul 2003, în conformitate cu cerinţele standardului SR EN ISO 9001:2001. Dacris a obţinut şi implementat urmatoarele sisteme de management: ISO 9001:2008 sistemul de management al calităţii, ISO 14001:2009 sistemul de management al mediului şi OHSAS 18001:2007 sistemul de management al securităţii şi sănătăţii. În 2010, Dacris devine al doilea jucător pe piaţa articolelor de birou din România.

Click aici pentru pagina de rezultate.