Rezultatele sondajului “Beneficiile serviciilor de banking online”

Serviciile de Internet Banking asigură accesul rapid şi sigur, prin intermediul Internet-ului, la conturile proprii, oferind în acelaşi timp şi posibilitatea de a realiza o gama vastă de operaţiuni bancare. Printre avantajele oferite de serviciile bancare online se numără economia de timp, posibilitatea realizării de plăţi la orice oră din zi şi din noapte, programarea plăţilor şi accesul la contul personal de pe orice computer conectat la Internet.

Prin intermediul noului sondaj am reuşit să identificăm preferinţele utilizatorilor de internet banking şi obiceiurile de utilizare al acestor produse sau servicii.

La întrebările sondajului “Beneficiile serviciilor de banking online” au răspuns un număr de 5783 de utilizatori iVox, care au completat chestionarul în perioada 25 iulie – 7 august 2011.

Rezultatele sondajului arată că serviciul de internet banking este folosit de mai mult de o treime dintre participanţii la sondaj (36,6%), marea majoritate a acestora (96,9%) declarându-se mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de acesta. Persoanele care folosesc serviciul sunt în mare parte persoane cu studii superioare (47,6%), care deţin un loc de muncă (68,1%), cu venituri mai mari de 1000 RON (58,8%).

Jumătate din respondenţi (51,6%) s-au declarat mulţumiţi de funcţionalităţile serviciului de internet banking pe care îl folosesc, în timp ce un procentaj aproape la fel de ridicat (45,3%) s-au declarat foarte mulţumiţi.

Click aici pentru pagina de rezultate.