Rezultatele sondajului “Starea învăţământului din România”

Sistemul de învăţământ constituie un element extrem de important în ceea ce priveşte nivelul de educaţie, competitivitatea şi viitorul naţiunii.

Prin intermediul sondajului online “Starea învăţământului din România” am oferit respondenţilor oportunitatea de a-şi exprima părerea despre starea sistemului de învăţământ, calitatea, pregătirea şi motivarea profesorilor, eficienţa programei, actualitatea informaţiilor cuprinse în manuale şi corectitudinea evaluării elevilor şi studenţilor.

La întrebările sondajului online “Starea învăţământului din România” au răspuns un număr de 5724 de utilizatori iVox, care au completat chestionarul în perioada 8 – 21 August 2011. Chestionarul folosit a cuprins un număr de 20 de întrebări.

Rezultatele sondajului de opinie “Starea învăţământului din România” realizat de iVox.ro, indică faptul că sistemul de învăţământ românesc produce o nemulţumire generală între respondenţi, 64,2% dintre aceştia declarându-se nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de el, iar 73,5% dintre “respondenţi “consideră că sistemul actual de învăţământ este mai slab decât cel din urmă cu 15 ani.

Creşterea importantă a numărului de absolvenţi din învăţământul superior de după căderea socialismului şi până azi nu a creat o impresie foarte puternică asupra respondenţilor, astfel că 42,3% dintre ei nu consideră acest lucru a fi nici negativ nici pozitiv. Aceştia sunt completaţi de 31,8% care vad în acest subiect un lucru bun şi de 25,9% care nu sunt de acord cu această creştere.

Vezi rezultatele complete aici.