Presă
Articole în presă
7 Aprilie
articol pe agerpres.ro
International Online Gambling Forum, ediția I: Industria avertizează că este nevoie de mai multe campanii de informare dar și de o abordare legislativă mai echilibrată
Cu această ocazie a fost prezentat și un studiu care a analizat profilul jucătorilor de noroc din online. Studiul, realizat de iVox.ro la solicitarea AOJND, arată că majoritatea românilor care joacă online fac acest lucru relativ rar, investesc sume relativ mici, și consideră că jocurile de noroc sunt o sursă de relaxare sau divertisment. Pentru 55,51% dintre respondenți, jocurile de noroc reprezintă distracție, divertisment sau relaxare iar pentru 40,30% o speranță de câștig financiar. Cu toate acestea, 47,15% dintre respondenți sunt dispuși să piardă lunar doar câteva zeci de lei, 19,01% indică o disponibilitate de a pierde câteva sute de lei, iar 3,80% menționează o sumă echivalentă cu un salariu.
2 Aprilie
articol pe playresponsibly.ro
Studiu privind jocurile de noroc online
„Deși studiul relevă un comportament rațional, este îngrijorător că există încă români care identifică jocurile de noroc cu potențialele câștiguri financiare. Acest lucru este rezultatul lipsei de educație și informare la nivel național. Este insuficient ca acest efort de educare și informare să fie lăsat doar în sarcina operatorilor de jocuri de noroc, este nevoie de un efort conjugat al autorităților, care să se alăture industriei cu campanii și programe relevante,” a declarat Odeta Nestor, președinta AOJND.
Citeste mai mult2 Aprilie
articol pe gsp.ro
Studiu comandat de o asociație a caselor de jocuri de noroc online: câți dependenți ar avea România și câți joacă mai mult de un salariu + Comparație cu ce cifre raportează SUA
Iată ce arată rezultatele studiului iVox, comandat de asociația caselor de pariuri. Conform acestuia, impactul gamblingului în societatea românească ar arăta așa: 55,5% din participanți văd jocurile de noroc ca pe un instrument de divertisment și relaxare, iar pentru 40,30% o speranță de câștig financiar.
2 Aprilie
articol pe gsp.ro
International Online Gambling Forum, ediția I, studiu
Protecția jucătorului depinde de educație, informare, claritate legislativă și combaterea pieței negre Majoritatea românilor care joacă online fac acest lucru relativ rar, investesc sume relativ mici, și consideră că jocurile de noroc sunt o sursă de relaxare sau divertisment arată datele unui studiu realizat de iVox.ro la solicitarea Asociației Operatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND) și care realizează o radiografie a jucătorului de jocuri de noroc online din România.
Citeste mai mult2 Aprilie
articol pe news.ro
Studiu privind jocurile de noroc online: Majoritatea românilor joacă rar, investesc sume mici şi privesc gamblingul în principal că pe o sursă de divertisment
Pentru 55,51% dintre respondenţi, jocurile de noroc reprezintă distracţie, divertisment sau relaxare iar pentru 40,30% o speranţă de câştig financiar. Cu toate acestea, 47,15% dintre respondenţi sunt dispuşi să piardă lunar doar câteva zeci de lei, 19,01% indică o disponibilitate de a pierde câteva sute de lei, iar 3,80% menţionează o sumă echivalentă cu un salariu.
Citeste mai mult21 Martie
articol pe bursa.ro
Genesis Property: Peste jumătate dintre români îşi doresc un birou "zen" şi flexibil
Pentru 55% dintre români, biroul ideal în 2025 trebuie să fie "zen", adică să ofere un mediu echilibrat, personalizabil şi adaptat nevoilor lor, potrivit unui sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1.175 de respondenţi la nivel naţional. Totodată, 23% dintre respondenţi îşi doresc un birou tehnologizat, care să le uşureze activitatea, iar 15% optează pentru un birou "nomad", care să le permită să lucreze de oriunde. De asemenea, 38% preferă un spaţiu în stil "food truck", cu opţiuni flexibile şi uşor de adaptat, în timp ce 26% ar vrea un birou în concept "all you can eat", cu resurse şi beneficii nelimitate. Alte stiluri apreciate includ "fine dining", cu experienţe premium (20%) şi "fast food", pentru soluţii rapide (17%).
Citeste mai mult27 Februarie
articol pe bursa.ro
Inteligenţa Artificială este tot mai prezentă în viaţa de zi cu zi
"Este deja evident că inteligenţa artificială este din ce în ce mai des adoptată în viaţa de zi cu zi, în special în domeniul profesional. Acţiunile repetitive pot fi făcute acum mult mai rapid, iar angajaţii au mai mult timp disponibil pentru interacţiune şi activităţi creative cu o valoare adăugată mai mare. Biroul nu mai este doar un loc unde mergem zilnic şi facem o muncă de rutină, ci un hub al colaborării, creativităţii şi inovaţiei, unde tehnologia devine un partener, nu un concurent. Joburile viitorului nu vor fi despre a face mai mult, ci despre a face mai bine, mai eficient şi cu mai multă creativitate. Organizaţiile care înţeleg această transformare nu doar că se adaptează mai repede, ci vor crea un mediu unde oamenii şi AI-ul evoluează împreună", a spus Ionel Purice, CEO, Genesis Property.
Citeste mai mult27 Februarie
articol pe mediafax.ro
Aproape 80% dintre angajaţi folosesc instrumente AI la job
Un sondaj realizat de Genesis Property a relevat că 77% dintre angajați folosesc zilnic sau ocazional instrumente bazate pe inteligență artificială la locul de muncă. Mai mult de 88% dintre respondenți consideră că birourile ar trebui să adopte mai multe instrumente de automatizare, iar 70% doresc să își dezvolte competențe în domeniul AI și automatizării. Aproape 50% dintre participanți cred că AI va deveni tot mai prevalent în 2025, dar nu va înlocui complet rolurile umane. Angajații percep AI ca un mentor virtual sau un „geniu tăcut” care le poate îndeplini taskuri complexe.
27 Februarie
articol pe clubantreprenor.ro
Sondaj Genesis Property: 77% dintre angajați folosesc zilnic sau ocazional instrumente bazate pe inteligență artificială la locul de muncă
Pentru cei mai mulți angajați (41,4%), AI ar trebui să fie ca un mentor virtual care să știe răspunsuri la toate întrebările, iar 37,2% îl văd ca pe un geniu tăcut, capabil să facă task-uri mai complicate fără să aibă altfel de input-uri. Totodată, aproape 50% consideră că AI va fi folosit tot mai mult în 2025 pentru a simplifica multe activități, dar nu va înlocui rolul oamenilor.
Citeste mai mult18 Februarie
articol pe bursa.ro
Sondaj tbi bank: Doar 1 din 10 români spune că a pus suficienţi bani deoparte
Creşterea preţurilor şi cheltuielile mai mari decât bugetul disponibil în tot mai multe familii determină o nevoie tot mai mare de creditare, crescând interesul pentru împrumuturi în 2025, potrivit unui sondaj realizat la iniţiativa tbi bank la nivel naţional, pe un eşantion de peste 1.000 de respondenţi. Doar 11,4% dintre respondenţii consideră că au reuşit să economisească suficient în 2024, raportat la nevoile şi aşteptările lor financiare. Alţi 43% spun că au reuşit să pună deoparte sume foarte mici, 32% nu au economisit deloc, iar aproape 14% au fost nevoiţi să apeleze la economii, reducând astfel fondurile disponibile pentru situaţii neprevăzute.
Citeste mai mult16 Decembrie 2024
articol pe bursa.ro
Sondaj tbi bank: 6 din 10 români alocă sub 700 de lei pentru cadourile de Crăciun
Românii sunt mai chibzuiţi în cheltuielile de Crăciun şi pregătesc cadouri mai puţine sau cu valoare mai mică sub brad, pe fondul incertitudinilor de la finalul anului. 6 din 10 români au alocat cel mult 700 de lei pentru cadouri, iar pentru 84% dintre respondenţi, bugetul este similar sau chiar mai mic decât anul trecut, potrivit unui sondaj realizat la iniţiativa tbi bank la nivel naţional, pe un eşantion de 1.171 respondenţi. Reducerea sau stagnarea bugetelor apare în contextul în care 8 din 10 români au observat că preţurile produselor pe care intenţionează să le ofere cadou sunt cu până la 30% mai mari decât în 2023, conform unui comunicat transmis redacţiei.
19 Noiembrie 2024
articol pe clubantreprenor.ro
Sondaj Spirits România: 60% dintre respondenți consideră că spirtoasele făcute în gospodărie sunt mai sănătoase
„Calitatea este foarte importantă pentru consumatori, dar și pentru producători. Este crucial să livrăm produse de calitate, care nu pun în pericol sănătatea consumatorului. Noi deja încercăm să educăm cât mai mult publicul prin campanii de informare privind consumul responsabil. Noțiunea de băutură contrafăcută pare mai degrabă neclară sau insuficient cunoscută.
Însă este nevoie și de mai multă fermitate din partea statului pentru a limita efectele comerțului de alcool contrafăcut care afectează sănătatea oamenilor, dar și sănătatea bugetului de stat, prin eludarea plății taxelor și a accizei. Este nevoie de un sistem de taxare echitabil, care să permită combaterea fabricării și comerțului contrafăcut prin ofertă corectă față de cumpărători din perspectiva calității, dar și a prețului„, a declarat Florin Rădulescu, președintele Asociației Spirits România.
Sondajul a mai arătat și că aproape două treimi dintre respondenți (64%) consideră că alcoolul contrafăcut reprezintă cel mai mare risc pentru sănătate.
19 Noiembrie 2024
articol pe zf.ro
Spirits România cere Guvernului un cadru unitar pentru accizele la alcoolul etilic și bere: Spirtoasele reprezintă doar 4% din totalul consumului de alcool din România
Producătorii şi importatorii de băuturi spirtoase, membrii ai asociatiei Spirits România, au solicitat Guvernului să introducă în legislaţie un cadru unitar pentru accizele la alcoolul etilic si bere, apreciind că majorarea accizei va afecta negativ în principal companiile locale, care au în portofoliu produse mai ieftine.
1 Noiembrie 2024
articol pe adevarul.ro
Ce vor românii de Black Friday
În prag de Black Friday, 73,74% dintre români spun că nu au încredere în recomandările de produse și servicii făcute de influenceri, potrivit unui studiu realizat de Prora prin platforma iVox Research.
31 Octombrie 2024
articol pe agerpres.ro
Trei sferturi dintre români nu au încredere în recomandările făcute de influenceri
Studiul Prora oferă o perspectivă detaliată asupra comportamentului de cumpărare online al consumatorilor, evidenţiind tendinţele şi preferinţele actuale în ceea ce priveşte comerţul electronic. Metodologia folosită pentru culegerea datelor statistice este CAWI - Computer Assisted Web Interviewing, aplicată prin intermediul platformei online iVox Research. Eşantionul studiat, de 1.043 respondenţi, reproduce din punct de vedere al principalelor caracteristici structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România, cu vârsta majoră, iar rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare.
Citeste mai mult31 Octombrie 2024
articol pe electroretail.ro
Curierat de nota 8
Rugați să dea un calificativ serviciilor de curierat din România, 30,81% dintre respondenți dau nota 8, unde 1 este minimul și 10 este maximul. 20,54% aleg nota 7, 18,51% – nota 9, 11,34% dau chiar 10. Note de trecere dau 6,2% – 6 și, respectiv, 5,72% – 5. Notele de la 1 la 4 sunt alese de doar 1-2 procente dintre respondenți. Transportul ar trebui să fie gratuit pentru comenzile cu o valoare mai mare de 100 de lei.
Citeste mai mult24 Octombrie 2024
articol pe hotnews.ro
Producătorii de spirtoase: Peste 60% din consum este nefiscalizat / Deși evaziunea fiscală e făcută de producătorii ilegali, cei penalizați suntem noi
“Salutăm inițiativa Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care se atenuează creșterea accizei la bere, dar proiectul are o carență esențială: nu tratează în mod unitar accizele pentru alcool. Lipsește același calendar al actualizării accizei pentru alcoolul etilic”, a declarat Florin Rădulescu, președintele Asociației Spirits România, într-o întâlnire cu presa. Spirits România, asociație patronală ce reunește principalii producători și importatori de băuturi spirtoase din România, a solicitat Guvernului să introducă în legislație un cadru unitar pentru accizele la alcoolul etilic si bere. În caz contrar, efectele economice si sociale ale creșterii accizei la alcool etilic vor fi catastrofale, principalele victime fiind chiar producătorii români de băuturi spirtoase, care au în portofoliu produsele populare cele mai ieftine. Industria spirtoaselor are deja cea mai mare contribuție la cuantumul total al accizei pe alcool.
Citeste mai mult22 Octombrie 2024
articol pe evz.ro
Consumul de alcool în România. Băuturile aflate la mare căutare. Studiu
În urma unui sondaj al Spirits România, privind consumul de alcool, 7% dintre respondenţi spun că au consumat o băutură contrafăcută vrând să evite plata accizei către stat, iar 60% dintre aceștia consideră că spirtoasele făcute în gospodărie sunt mai sănătoase.
Același sondaj are ca rezultat faptul că din cei 60% dintre respondenţii care consideră că spirtoasele făcute în gospodărie sunt mai sănătoase, o treime spun că au consumat alcool din surse pe care nu le cunoşteau, arată Spirits România, asociaţie patronală care reuneşte principalii producători şi importatori de băuturi spirtoase din România.
22 Octombrie 2024
articol pe news.ro
SONDAJ privind consumul de alcool: 7% dintre respondenţi spun că au consumat o băutură contrafăcută vrând să evite plata accizei către stat. 60% dintre respondenţi consideră că spirtoasele făcute în gospodărie sunt mai sănătoase
Întrebaţi care cred că este cea mai importantă diferenţă între băuturile alcoolice originale şi cele contrafăcute, 77% dintre respondenţi au indicat în mod corect faptul că băuturile originale sunt controlate şi produse din ingrediente de calitate. Deşi jumătate (50,52%) dintre respondenţi menţionează calitatea drept principal factor în achiziţionarea băuturilor acoolice, un procent semnificativ (34%) spun că au consumat băuturi alcoolice din surse pe care nu le cunoşteau, respectiv băuturi fără timbru sau garanţia calităţii sau băuturi produse de persoane pe care nu le cunosc.
10 Octombrie 2024
articol pe genesisproperty.net
Peste 82% dintre angajați s-ar adapta dacă angajatorul le-ar cere să vină zilnic la birou
Reîntoarcerea la birou a devenit un fenomen tot mai evident în acest an, iar angajații se adaptează treptat la modul de lucru de dinainte de pandemie. Peste 82% dintre angajați nu ar avea nicio problemă să lucreze zilnic de la birou dacă angajatorul ar decide acest mod de lucru în viitor și, chiar dacă o parte dintre ei recunosc că nu le-ar fi ușor să renunțe la lucrul de la distanță, s-ar adapta destul de rapid, potrivit unui sondaj realizat recent de Genesis Property în rândul a 1.168 de respondenți la nivel național. Separarea mai bună între job și viața personală (45%) și interacțiunea cu colegii (53%) sunt cele mai importante motive pentru care angajații sunt deschiși să revină mai mult sau complet la birou. Mai mult de atât, dacă angajatorul ar impune lucrul la birou, mai puțin de 18% dintre angajați ar începe să-și caute alt job remote sau hibrid sau ar alege să-și dea demisia din rolul actual.
Citeste mai mult